Skip to main content

Alumni Day programme

Download a copy of the day's programme here(PDF Document).

Start time

End time

Event

Event

Duration

Location

10:00

10:05

Nick Swain
(BSc Economics 2005-2008)
President, Warwick SU

Welcome to the SU

5 mins

Copper Room 1

10:05

10:15

Ken Sloan
(MBA 1997-2002)
Registrar

Joan Cole
(BA English and American Literature, 1978-1981)

Arrivals and introductions


15 mins

Copper Room 1

10:15

11:15

Tim Harford
Author of The Undercover Economist and The Logic of Life and presenter of Radio 4’s More or Less

Presentation

‘Make More Mistakes’

60 mins

Copper Room 1

11:15

12:00

Louise Hardy
(BSc Civil Engineering, 1985-1988)
Infrastructure director for the London 2012 Olympic Park

Presentation

‘Making the Olympics Happen: An Engineer's Perspective'

45 mins

Copper Room 2

11:30

12:00

Steve Mills
(MBA, 1995-1999)
Author of 'Enjoy Life by Exercising a Fit & Healthy Mind’'

Performance

‘Enjoy Life (by Exercising a Fit & Healthy Mind)’

30 mins

Atrium

11:30

12:00

Susan Rogers
(BA Psychology, 1976-1979)
Former senior marketing consultant, now retired

Presentation

'My Second Life'

30 mins

IKEA Space

12:00

17:00

Tea & Coffee Station

Open

5 hrs

Chill Out Space

12:45

13:15

Steve Mills
(MBA, 1995-1999)
Author of 'Enjoy Life by Exercising a Fit & Healthy Mind’'

Performance

‘Enjoy Life (by Exercising a Fit & Healthy Mind)’

30 mins

Atrium

12:45

13:15

Elizabeth Burton
Professor of Sustainable Building Design and Wellbeing - Former urban designer

Presentation

‘Design for Wellbeing: Building an Evidence Base for People-Centred Architecture’

30 mins

Copper Room 2

13:00

13:45

Anne Grey
(BA Philosophy and Literature, 1972-1975)
Therapeutic practitioner

Workshop

'Increased Happiness, Here and Now'

45 mins

IKEA Space

13:15

14:15

Alumni Happiness Panel :

Moderated by:

Andrew Oswald
Professor of economics and leading figure in the study of “ emotional prosperity.”

Andrew Clark
(BA Economics, 1982-1985)
Well-being expert at Paris School of Economics

Nick Powdthavee 
(MSc Economics, 2000-2002)
Academic and author of The Happiness Equation: The Surprising Economics of our Most Valuable Asset

Michelle Collins 
(BSc International Business, 1999-2003)
Happiness consultant and founder of 'The Flying Dodo'

Panel Discussion

‘Mapping the Happiness Effect: From the Individual to the Societal.’


60 mins

Copper Room 1

13:30

14:00

Warwick Salsa

Performance

Couples from Warwick’s vibrant and active Salsa Dancing society will treat us to a fiery routine!

30 mins

Atrium

13.45

14.45

Sharon Neal
Learning and Development Manager at Warwick

Workshop

‘Mediation in the Workplace’

1 hour

IKEA Space

14:00

14:45

Philip Hill
(BA Psychology and Philosophy, 1980-1983)
Lacanian psychoanalyst, with over 20 years of clinical experience.

Presentation

'In Favour of Unhappiness: Happiness as an Affective Disorder.'

45 mins

Copper Room 2

14:30

14:45

Rachel Kerr
(BA Law and Sociology, 2005-2008)
MOBOs 2012 – Winner of Best Gospel Act

Performance

Rachel will be performing ‘Hold My Hand’, and her new single ‘I Will Love Me’.

15 mins

Atrium

14:45

15:15

Steve Mills
(MBA, 1995-1999)
Author of 'Enjoy Life by Exercising a Fit & Healthy Mind’'

Performance

‘Enjoy Life (by Exercising a Fit & Healthy Mind)’

30 mins

Atrium

14:45

15:15

Susan Rogers
(BA Psychology, 1976-1979)
Former senior marketing consultant, now retired

Presentation

'My Second Life'

30 mins

IKEA Space

15:00

15:30

Sarah Stewart- Brown
Mental health and well-being expert from Warwick Medical School

Presentation

‘Is Health Constrained by the Focus of Health Care services? ‘

30 mins

Copper Room 2

15:30

16:15

Andrew Oswald
Professor of Economics and leading figure in the study of “ emotional prosperity.”

Presentation

'Understanding the Midlife Crisis'

45 mins

Copper Room 1

16:30

17:00

Opera Warwick
The university’s award-winning student opera company.

Performance

Art songs, arias and a section of the recent production of Cinderella accompanied by a string quartet. Rossini's la Cenerentola reimagined with an Essex-style face lift. The scene from Cinderella captures Ricky Ramiro (the fairy tale prince), a forlorn footballer looking for love, and his first meeting with Cinderella, a modern damsel in distress – not to be missed!

30 mins

Copper Room 1

16:45

17:45

Drinks Reception

Wine & Nibbles

60 mins

Terrace Bar