Skip to main content Skip to navigation

WMA Graduate Research Seminar, 2023/2024

Research seminar run in conjunction with the WMA Research Centre and open to all philosophy postgraduate students.
If you would like to receive email notifications about the seminar, please email h dot lerman at warwick dot ac dot uk
 
In Summer Term the seminar will take place on Wednesdays, weeks 4-7 and 9, at 14:00-16:00, in room S1.39.
 

In preparation for MindGrad we will dedicate the first 3 sessions to 3 papers by Matt Soteriou and the following 2 session to background reading for Lea Salje's talk.

Week 4: Matt Soteriou, ‘Determining the Future’ [pdf]

Week 5: Matt Soteriou, ‘The past made present: Mental time travel in episodic recollection’ [pdf]

Week 6: Matt Soteriou, ‘Waking Up and Being Conscious' [link]

Week 7: Eli Alshanetsky, Articulating a Thought, Introduction [link] and Chapter 2 'A Puzzle' [link]

Week 9: Alex Byrne, 'Knowing that I'm thinking' [link]

 

Previous Seminars

Show all calendar items

MindGrad 2022

- Export as iCalendar
Location: MS.04
Saturday, 19. November

10:00-10:25 Welcome coffee

10:25-10:30 Short Introduction

10:30-11:45 First Session

Asia Chatchaya Sakchatchawan (UCL): Towards a Wrong Face Theory of Shame

Response by Thomas Crowther

15 min Coffee Break

12:00-13:15 Second Session

Lucas Chebib (UCL): Guilt as a Shame Shaped Thing

Response by Johannes Roessler

1 h Lunch

14:15-15:30 Third Session (Keynote)

Lucy O’Brien (UCL): An Introspective Argument for Others’ Minds

Response by Emily Bassett

15 min Coffee Break

15:45-17:00 Fourth Session

Simone Nota (Trinity College Dublin): Overcoming the Absolute: A Dialectical Critique of the Absolute Conception

Response by Naomi Eilan

17:00-18:00 Reception

18:30 Dinner at Radcliffe

Sunday, 20. November

09:30-10:45 First Session

Christopher Joseph An (Edinburgh): Rational Animals? Mammalian Social Play, Second-personal Knowledge, and the Evolution of Normative Guidance

Response by Richard Moore

5 min Short Break

10:50-11:30 Q&A with Mind co-editors Lucy O’Brien and Adrian Moore on submitting papers to journals

15 min Coffee Break

11:45-13:00 Second Session (Keynote)

Adrian Moore (Oxford): Armchair Knowledge: Some Kantian Reflections

Response by Ben Houlton

1 h Lunch

14:00-15:15 Third Session

Zijian Zhu (Oxford): The Modality and Temporality of Anscombean Practical Knowledge

Response by Lucy Campbell

15 min Coffee Break

15:30-16:45 Fourth Session

Oushinar Nath (UCL): Wisdom and KK Failure

Response by Barney Walker

End of the conference

Show all calendar items