Skip to main content

Campus Timeline:
The Slate (2016)

Artist's impression of the new facility

Warwick Conferences' new venue, The Slate, opened in autumn 2016. It can accommodate up to 350 guests and is located on a lakefront location, near the existing training and conference venues Scarman and Radcliffe.

Warwick Conferences is part of the University’s Campus and Commercial Services Group (CCSG). This new 650m2 flat-floor space opens up endless possibilities – it's a blank canvas to work with. It's available on a single customer only basis, offering genuine exclusivity. This contemporary and highly flexible event space is expected to significantly enhance how Warwick Conferences attracts customers and, thereby, enable CCSG to generate income to re-invest in the University experience.

  • BREEAM Excellent and EPC A-rating targeted
  • Campus district heating system extended and connected to this building
  • Feature solar panels.
  • Low-energy lighting installed throughout.

Wildlife conservation

We were considerate of the local environment throughout the planning process for this new building. Our plan included providing extra habitats for local birds and bats, and gave special consideration to the plants and creatures that live in and around the lake.

Essential Information

Start & Finish dates November 2015 – Autumn 2016
Funded by The University of Warwick
Budget £5.28m
Requested by Warwick Conferences
Managed by Estates Office
Architects Associated Architects
Quantity Surveyors Gleeds
Mechanical Engineers Couch Perry Wilkes
Electrical Engineers Couch Perry Wilkes
Structural Engineers Scott White & Hookins
Main Contractor Speller Metcalfe
Landscaping Estates Office