Skip to main content

Campus Timeline:
Law School Extension (2014)

 

We completed our work to extend the Warwick Law School in 2014. The extension has a new ground floor Reception (the previous one was on the 2nd floor), an Undergraduate Office, a number of meeting rooms, and work areas for students.

  • Mini Learning Grid included.
  • The external façade was designed to mirror that of the Café library opposite.
  • We found a large underground chamber during construction, not recorded on any of our drawings.

Essential Information


Start & Finish dates April 2014 - September 2014
Funded by Capital funding
Budget £1,000,000
Requested by Warwick School of Law
Managed by Estates Office
Architects BMJ
Quantity Surveyors In house
Mechanical Engineers Hoare Lea
Electrical Engineers Hoare Lea
Structural Engineers Scott White & Hookins
Main Contractor E Manton
Landscaping E Manton

Statistics


Basic Building Cost £1,476/m2
Services Costs £348/m2
External Works £170/m2
Gross Floor Area 359 m2
Total Area of Site N/A hectares
Function Areas and Their Size See our drawing [PDF]
Area of Storage N/A m2
Area of Circulation 56 m2
% of Ground Used by Community 100%
% of Buildings Used by Community 100%
Electricity Consumption N/A
Fossil Fuel Consumption N/A
Low Carbon Energy Generation N/A
Water use N/A
% Rainwater/greywater N/A