Skip to main content

Campus Timeline:
Millburn House (2007)

 
Millburn House was a pre-existing building that we extended and refurbished. It now supports a range of study and research activities from disciplines as different as Nuclear Magnetic Physics and Theatre Studies.
  • Contains both an ion cyclotron and a theatre studio - not many buildings do.
  • Later extended to house Film and Television Studies.

Watch a video about the origins of Millburn House.

Essential Information


Start & Finish dates TBC
Funded by TBC
Budget £9.75M
Requested by TBC
Managed by TBC
Architects Architects Design Partnership
Quantity Surveyors Jacobs
Mechanical Engineers Couch Perry Wilkes
Electrical Engineers Couch Perry Wilkes
Structural Engineers Scott Wilson
Main Contractor William Sapcote / GAJ Construction
Landscaping N/A

Statistics


Basic Building Cost £5.5m
Gross Floor Area 7,386m2
Function Areas and Their Size Data Halls: 400m2
Electricity Consumption 235kWh/m2
Gas and Heat Consumption 86kWh/m2
Low Carbon Energy Generation No
Water use 1,629m3/year